L'EQUIP

Som un equip pluridisciplinari i ens motiva combinar i experimentar amb les eines que cadascú aporta i buscar alquímies que puguin incitar a la participació, la connexió i la vinculació d’una manera sensible que puguin eixamplar els límits de la creativitat.

L’equip creatiu base som Rosita Luz Calvi, Quim Moya, Sergi Estebanell i comptem amb un equip d’assessors del camp de la creativitat, tècnic, psicologia,transformació social, tecnologia, terapèutic, entre d’altres.

Sergi Estebanell

Direcció artística del projecte, Creatiu i performer

Fa 25 anys que dedico al món de l’art i la cultura des d’una vessant social i transformadora.
Em crec un artista convençut que l’art s’ha de posar al servei de les persones i la transformació social, intento crear dispositius escènics que ens permetin commoure, transgredir, captar el present i fer-nos bones preguntes per mirar de trobar les respostes.

Sóc cofundador del Festival Escena Poblenou, de la cia Kamtchatka, del col·lectiu Money for free, deSHAKERS, director artístic de Pallapupas (pallassos d’hospital), formador, acompanyant artístic de diversos artistes i col·lectius i assessor creatiu de la Fundació Carulla.

Durant la meva trajectòria he posat focus a l’àmbit de l’humor i les arts de carrer per a la transformació social, he creat, dirigit i acompanyat més de 50 produccions, que han viatjat a més de 30 països diferents.

Guardonat amb diferents premis:

  • Premi MAX per l’espectacle ALTER
  • Millor Espectacle Festival de Gent (Bèlgica) per l’espectacle Kamtxatka.
  • Millor Espectacle de carrer, Premis de la Crítica de Barcelona per l’espectacle Money for free.
  • Premi Sebastià Guasch i Medalla d’honor Ciutat de Barcelona per la creació del Festival de creació contemporània Escena de Poblenou
  • Beques de recerca: SOS Cultura, Generalitat de Catalunya, Fira Tàrrega i Institut Ramon Llull.

Rosita Luz Calvi

Creativa del projecte, acompanyament terapèutic i performer

És actriu i terapeuta corporal integrativa, estudia Psicoterapia transpersonal integrativa, Programa SAT i Gestalt.

Durant més de deu anys de trajectòria artística s’ha centrat en el teatre físic, la performance, el clown, teatre social i les relacions humanes.

Ha treballat en hospitals i residències de gent gran, durant 8 anys com a pallassa amb l’organització Pallapupas i en altres organizacions.

Des de 2019 al 2023 ha treballat com actriu creadora amb la Cia Anna Confetti, amb l’obra A la fresca, teatre còmic de carrer, guanyadora dels premis Zirkolika com a millor espectacle de pallasses de l’any 2021 ha fet més de 300 actuacions per Catalunya, Espanya i diferents Festivals Internacionals.

Des del 2014 col·labora amb la cineasta experimental Natalia Lucia en projectes visuals, el 2021 desenvolupen el projecte Despacio, una performance amb peces de videoart, en super 8. Residència Can Felipa 2021/2022. 

Actualment, dirigeix el Col·lectiu Constel·lació 8, al costat de Natalia Lucia, una proposta que combina arts visuals, treball de territori, i la creació d’espais de confiança i intimitat recuperant material film de cinema familiar en Super 8.  Amb el col·lectiu treballa l’aproximació al material i la realització d’una pel·lícula experimental a través de tallers amb gent gran. 3 minuts. Projecte Art i Territori Residència a Cal Gras 2023. 

Ha participat al workshop Neurotransmissors de la Fundació Épica Fura dels Baus que combina ciencia i arts escèniques amb una mostra final d’una creació col·lectiva. Abril 2023.

També està vinculada al col·lectiu Deshaker, formada per un col·lectiu d’artistes que duen a terme accions creatives al carrer amb l’objectiu d’agitar l’entorn on vivim. 

Quim Moya

Creatiu, artista visual i performer

Format com a dissenyador gràfic. Va treballar com a dissenyador i il·lustrador en diferents estudis i publicacions. També com a gestor cultural, en l’àmbit públic, privat i associatiu.
Ha exercit com a Tècnic de cultura a l’Ajuntament de Sallent, Coordinador de l’acció pedagògica d’Idensitat  Codirector de la Residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. Director artístic del Festival TEST i forma part del col·lectiu La Caixa de vidre (amb Oriol Segon i Quim Torres) realitzen projectes comunitaris.

Com a artista i creador visual ha exposat en diferents punts de l’Estat Espanyol i Andorra. Des de l’any 2008 realitza actuacions de pintura en directe, per Europa, Orient Mitjà, Àsia, Àfrica i EEUU. Ha participat en diferents festivals internacionals com Fira de Tàrrega, Tollwood (Munic), Ansan Fest (Corea del Sur) o el Summer Stage (Nova York). També ha pintat en molts programes de TV, com Got Talent Rumania, TV3, Tele5, Cuatro, etc. Ha compartir escenari amb artistes com Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Rita Ora, Álex Ubago, Els Gossos, Ovidi 4, Ravid Goldschmidt,etc. I ha pintat per Lewis Hamilton, Dan Brown, Rafa Nadal, etc.

CRÈDITS

 

Idea original i Direcció Artística: Sergi Estebanell
Autoria, creació i performers: Rosita Luz Calvi, Quim Moya i Sergi Estebanell
Creció audiovisual i suport técnic: Pep Pujol
Tècnic audiovisual: Marco Domenichetti
Producció: Arnau Vinós i Carla Vidal
Escenografia: Tony Murchland
Vídeos: Lluís de Sola i Pep Pujol,
Fotografia: Natalia Lucia, Pep Pujol i Xavier Caparrós
Espai Sonor: Acts of Liberation, Neus Ballbé, Cristian Estrella (line-a1)

Assessoraments creatius:
Leo Bassi, Sophie Gazel, Arantza López, Octavi Royo i Josep Cosials.

Assessoraments socials / terapèutics:
Toni Aguilar, Josep Vila

Amb agraïment per la part del camí fet amb:
Queralt Guinot, Katarina Grbic, Sergio Sisques i Irma Estrada

Acts of Liberation és una coproducció de: FiraTàrrega, Residència d’artistes Cal Gras, Le Cratère | Scène nationale d’Ales, l’Usine: Centre national des arts de rue et espace public” Tournefeuille, Festival Escena Poblenou, Ajuntament de St. Hipòlit de Voltregà, Ajuntament d’Argentona i Festival Grec de Barcelona.

Amb el suport de: MAC Festival (Mercè Arts de Carrer), Nau Ivanow, In-Loft (Copons), Fundació Carulla, Institut Ramon Llull, L’Estruch, PATEA, Generalitat de Catalunya (ICEC), Ajuntament de Barcelona, INAEM, Fundación Caja Navarra, Fundació Pinnae.

 

Desplaça cap amunt
Ves al contingut